Hoppa till sidans innehåll

Trupp, Parkour och Actiongympa


Truppgymnastik 
Vi är ett glatt gäng som håller till i Tennishallen. Vi tränar för att ha kul och för att kunna åka och tävla på trupptävlingar tillsammans. Truppgymnastiken innebär att man tränar tre olika discipliner.

Trampett - här tränar vi både med och utan redskap. Mestadels är det voltträning.

Matta/tumbling - det är grunden till all gymnastik, så här lägger vi mycket tid på att lära oss snygga kullerbyttor, hjulningar och olika handståendeövningar samt för dem som tävlar på tumlinggolv tränar vi rondat, handvolt, flickis och mer avancerade övningar. 

Fristående är den tredje disciplinen där vi är nybörjare. Fristående är en dansform i gymnastiken där man utför olika övningar såsom balans, piruett, grupperingar och förflyttningar.

Parkour
Att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigaste och effektivaste sätt möjligt. Att se varje hinder som en möjlighet och att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning för att överkomma allt svårare hinder. För många står fysiska aktiviteten i parkour som ett sätt att förverkliga filosofin som parkour grundar sig på. Att alltid hitta vägar och lösningar, att alla hinder är möjligheter och att man alltid ska utveckla sig själv för att övervinna dessa.

Le Parkour förändrar den vanliga människans syn på sin omgivning. Möjligheter öppnas för träning, lek och flyktvägar. Utan krav på prestation, utan graderingar och tävlingar hamnar samarbete och utveckling i fokus. Världen blir utövarens lekplats och gym där bara den egna fantasin sätter gränser.

Källa : PKTR.se

 

bra träning på EGS airtrack

 

Uppdaterad: 16 AUG 2018 16:44 Skribent: Lotta Alnemo

Postadress:
Eksjö GS - Gymnastik
Åsa Lundqvist, Nannylundsgatan 7
57539 Eksjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@eksjogymnastiks...

Se all info